czwartek, 15 stycznia 2015

Schaboszczak :)

Dzisiaj szybki przepis na pieczony schab bez kości :)
ZACZYNAMY!!!

 Będą nam potrzebne:
- przyprawy jakie lubicie ale i sól i pieprz 
- schab bez kości
- rękawy do piecznia
- olej lub oliwa jak wolicie
- opcjonalnie pietruszka
 Mieszam przyprawy w moździerzu
rozgniatam tu ziele angielskie
 Teraz szykuje rękaw do pieczenia
 Nakłuwam schab widelcem żeby w środku był soczysty
i wkładam go do rękawa
 Posypuje go z każdej strony mieszanką przypraw
 na koniec polewam go odrobiną oliwy z winogron
 zamykamy i rękawek i...
 do piekarnika,
 ja ustawiam mój na termoobieg i 200 stopni,
ale nie wiem czy on osiąga taka temp.

 I po godzince gotowe!!
 polewam sosikiem który powstał podczas pieczenia
I jak na prawdziwa maniaczkę pietruszki przystało,
posypuje nią wszystko i gotowe :)
BUZIAKI!!! :*

1 komentarz:

  1. propsy za sos z pieczenia, bo to skarb. mozesz go sobie wlac do sloika, powinien dlugo wytrzymac i dodawac do czego tam chcesz.
    a sprobuj piec mieso z koscia, dlugo, ale w niskiej temperaturze, bedzie soczyste i mieciutkie i powinno latwo odchodzic od kosci. no i szpik to podobno cud ;)

    OdpowiedzUsuń